Klantenservice

Mocht u nog vragen hebben neem dan contact op met onze klantenservice!

> 077-396-8147

Betaalmogelijkheden

iDEAL Apple Pay Bancontact Overboeking SOFORT Banking IN3

Welk houtsoort past bij jou?

Je wilt graag beginnen met stoken omdat de gasprijzen hoog zijn maar je merkt al gauw dat er verschillende houtsoorten zijn maar je weet eigenlijk niet wat het beste voor jou is. Het houtsoort dat het beste bij jou past ligt aan de situatie waarvoor je het wilt gebruiken, wil je graag een levendige vlam of juist heel rustig? Wij zullen het even op een rijtje zetten het verschil tussen de houtsoorten.

Welk haardhout is geschikt?

Je kunt niet zomaar elke blokhout op het vuur leggen, je hout moet namelijk droog zijn dit betekend dus een lage vochtigheid percentage maar ook dat het niet nat is geworden door de regen. Hout dat nat is of de vochtigheid percentage is te hoog gaat meer rook produceren wat slecht is voor uw rookkanaal. kachelhoutoutletvenlo.nl levert alleen gekloofd en gedroogd hout met een lage vochtpercentage waardoor je weet dat je meteen kan beginnen met stoken.

Hard of zacht hout?

Er zijn verschillende houtsoorten namelijk hard en zacht hout, een zachte houtsoort zoals o.a. Elzen, Berken branden snel maar zullen snel opbranden waardoor je veel hout nodig hebt om je huis warm te houden. Harde houtsoorten zoals Essen, Beuken & Eiken hebben een trage verbranding waardoor je langer kan genieten van je haardvuur maar zijn wel lastiger om aan te krijgen.
Als je een beginnende stoker bent raden wij aan om te beginnen met berken omdat het namelijk gemakkelijk brandt en je weinig moeite hoeft te doen om de vlam op gang te houden.

kachelhoutoutletvenlo.nl

Voor haard hout van de hoogste kwaliteit ben je aan het juiste adres bij Kachelhoutoutletvenlo.nl. Met brandhout van de beste kwaliteit ben jij verzekerd van een mooi brandend haardvuur. Door al het hout eerst te drogen in grote droogkamers, brand het hout zonder veel rookvorming. Hout dat te vochtig is levert niet alleen meer rook op, maar kan ook spatten en sissen. Kies dus voor de hoogste kwaliteit voor een uitstekend brandend vuur waarmee je een maximaal rendement haalt. Het wordt snel behaaglijk warm in huis en je geniet van de authentieke geur van brandend hout.